metaalcoating.png

Metaalcoating

Product
Metaalcoating vogel De metaalcoating is een harde coating die voornamelijk uit echt metaalpoeder bestaat. Door het metaalpoeder te mengen met een bindmiddel en een reactor ontstaat een koud vloeibaar metaal (composiet metaal). Afhankelijk van het te bewerken object kan het metaal worden gegoten of worden aangebracht door middel van een eenvoudige spuitmethode of met de roller. Het kan verwerkt worden op o.a. schuim, kunststof, gips, hout, metaal, fiberglas, glas, kalk, aardewerk, beton, terracotta, karton en zelfs op papier. Na het aanbrengen heeft de coating alle eigenschappen van gietmetaal, zowel van uiterlijk als wat betreft de glans en de warmtegeleiding.
 
Metaalsoorten
Deurtje metaalcoatingBeeldje metaalcoating
De coating is in verschillende metaalsoorten verkrijgbaar: Messing, brons, koper, aluminium, ijzer, zink, tin, roestvrij staal, nikkel-zilver, Gunsmoke, Reflex S01 en medisch 01 koper.
Afhankelijk van de verwerkingsmethode kan het oppervlak mat, glanzend, met structuur, roestig of gepatineerd gemaakt worden. De vervaardigde metalen oppervlakken beschikken zowel optisch als fysisch over alle eigenschappen van het oorspronkelijke metaal.
 
De kracht van het product
Dankzij de combinatie van metaaldeeltjes met een binder is het resultaat sterker dan de som van de bestanddelen. Er ontstaat een sterke en duurzame gemetalliseerde bovenlaag, waarbij het originele ontwerp en alle details van het gecoate object behouden blijven. De laag die wordt aangebracht is echt metaal en zodoende zeer duurzaam. Het breekt niet en bladdert niet af, blijft goed vast zitten en is geschikt voor zowel gebruik buiten als voor toepassingen binnen.

Bronze metaalcoating
Koper metaalcoating
Bronze metaalcoating
Kopere metaalcoating

Bekijk ook deze filmpjes: filmpje 1, filmpje 2

 

Projecten gallerij

Bekijk welke projecten we al gerealiseerd hebben.

  • Nostalgische keuken
  • Nostalgische keuken
  • Nostalgische keuken

Project: Nostalgische keuken

Waar vindt u ons?

Navigeer naar onze werkplaats in Moergestel.

Referenties

Wat zeggen onze klanten/partners over ons

referenties/thijsvdwouw.jpg

Wij als maatwerk bedrijf, Thijs van de wouw keukens. Werken zeer precies met ons houten product. We stellen dan ook hoge eisen aan de afwerking, het spuitwerk. We willen ook dat het lakken van onze keukens met precisie gebeurt, onder de juiste omstandigheden. Dat hebben we bij Medos gevonden. Ook de samenwerking is uitstekend. We zijn al jaren klant bij Medos, met nog steeds een goede kwaliteit.

Thijs vd WouwEigenaar bij Thijs vd Wouw